Volan na Facebook-u Uredništvo Oglaševanje
 

Uredništvo volan

ostali sodelavci
Matej Mihinjač profilna slika

Matej Mihinjač

Letnik:1980
Izpit od:1999
Naj avto:jugo
Rad ima:red na cesti

Takoj ko se je naučil vihteti svinčnik, je Matej že risal števce. Ko je videl, da se kateri zavrti do 200 ali več, je postal tako vznemirjen, da ni mogel spati. Posledice tega čuti še danes in namesto spanja raje dela. Je preveč škoda časa, zato ga raje preživi za volanom. Tako avtomobila kot ekipe. Delo v medijih ga veseli že od osnovnošolskih let, zato je poskušal združiti hobije v nekaj resnega in nastala je ekipa, ki danes pripravlja produkcijsko eno najzahtevnejših oddaj v Sloveniji ter razvije ostale rešitve na področju sodobnih elektronskih medijev. Najbolj je srečen, ko lahko Volanovce kam odpelje z velikim kombijem.

Rebeka Pevec profilna slika

Rebeka Pevec

Letnik:1987
Izpit od:2005
Naj avto:rdeči VW up!
Rada ima:kosila na izletih z Volanom

Prvič je sedla za volan, še preden je sploh začela obiskovati šolo vožnje. Njeno prvo vožnjo je nadziral starejši brat, Rebeka pa je imela vse simptome ženske, ki je prvič za volanom. Kasneje v šoli je hitro osvojila vožnjo in izpit opravila v prvem poskusu. Koliko živcev in delovne vneme je pri tem popila inštruktorju, ni pomembno. V letih dela na radiu in v modi se je z volanom dodobra spoprijateljila, zato se danes z Volanom potepa po Sloveniji in tujini ter predstavlja izlete, bere novičke, tu in tam pa ji fantje zaupajo na test tudi kakšen avtomobil. Sploh takšen v roza barvi, ki se ga navadno vsi otepajo.

Iztok Krajnc profilna slika

Iztok Krajnc

Letnik:1987
Izpit od:2005
Naj avto:aston martin DB9 volante
Rad ima:hitrost

Iztok je že pri rosnih treh letih ugotovil, da bo imel enkrat opravka z avtomobili, saj je že takrat naokoli nosil polno nakupovalno vrečko različnih avtomobilčkov. Nekaj let kasneje ga je oče prvič posadil za volan zastave 101 in tako se je začela ljubezen do avtomobilov. Sam sicer upa, da avtomobili ne bodo nikoli znali povsem sami voziti, ko bo velik pa želi v garaži imeti porscheja 911 targa, letnik 1987. Prvič se je s kamero podal v boj leta 2009, takrat še pri oddaji avto.info, in od takrat se v ringu še ni predal. Iztok pri Volanu skrbi tudi za obveščanje o sprotnem dogajanju v svetu avtomobilizma na spletni strani in mobilni aplikaciji. 

Anže Jereb profilna slika

Anže Jereb

Letnik:1979
Izpit od:1997
Naj avto:vsak, ki deluje
Rad ima:pohane kamele

Očitno je genetski inženiring, ki ga običajno videvamo le v znanstvenofantastičnih filmih, poskrbel, da se mu po žilah pretaka bencin. Že kot komaj hodečega mulca so ga morali sprehajati ob glavni cesti, da je lahko gledal avtomobile, ki so se vozili mimo njega. Verjetno so željo po vožnji dodatno oplemenitili obiski relijev in drugih bencinskih športov, zato mu danes najbolj dišijo športna vozila. Bolj ko je avtomobil surov in neudoben, bolj mu je pisan na kožo, sicer pa se rad zapelje s čimerkoli, kar ima kolesa. Kadar ni v avtomobilu, zelo rad gleda filme. Mamma Mia mu je najljubši.

Jure Cehner

Jure Cehner profilna slika
Letnik:1987 Izpit od:2006 Skrbi za:spletno stran, pisanje scenarijev in novic Naj avto:tanovi batmobil

Ima ogrinjalo, tako da bi lahko ponoči preganjal zločince, a se je odločil za delo na Volanu.

Gašper Miš

Gašper Miš profilna slika
Letnik:1991 Izpit od:2009 Skrbi za:fotografije, novice, premiere Naj avto:dacia duster

Najmlajši član ekipe, ki se bolje počuti za objektivom, kot pred njim. Prosti čas nameni študiju ekonomije, fotografiranju in sanjam o nakupu dacie duster. Nekoč, ko bo velik…

Miha Dovč

Miha Dovč profilna slika
Letnik:1982 Izpit od:2000 Skrbi za:'sočna' besedila, testiranje, logistiko in parkirne zmožnosti testne flote Naj avto:Tisti, katerega ključe imam

Pristaš avtomobilov, za katere se plačuje najvišja zavarovalnina, zato je lastnik takšnega, za katerega se plačuje najnižja – oldtimerja.

Pavel Furlan

Pavel Furlan profilna slika
Letnik:1978 Izpit od:1997 Skrbi za:pijačo, pospravljanje po novoletnih zabavah in testiranja Naj avto:NSU Typ 110

Inventar uredništva Volan, na katerem se dolgo časa nabira prah, že od malega zaljubljen v avtomobile. Vozi testno floto, lasti si hondo accord, največkrat gre peš na Nanos, najmanj rad je zelene mušnice in njegovo najljubše sredstvo za pomivanje posode je pril.

Miha Kokalj

Miha Kokalj profilna slika
Letnik:1987 Izpit od:2006 Skrbi za:snemanje, rigging, grip Naj avto:chevrolet corvette C3

"Oči so praviloma povečevalno steklo za napake drugih."

Nejc Vrečar

Nejc Vrečar profilna slika
Letnik:1987 Izpit od:2006 Skrbi za:montažo, finalizacijo oddaje in distribucijo internetnih bedarijNaj avto:subaru legacy

Uvožen iz Avstralije.

Boštjan Pirnar

Boštjan Pirnar profilna slika
Letnik:1977 Izpit od:1997 Skrbi za:zvok, glasbo in da se voditelje kaj razume Naj avto:tesla model S

Ker mu je pred kratkim ostal volan v rokah in se je zaletel v drevo,  sedaj raje "šraufa" avte v glasbenem studiu.

Andrej Vovk

Andrej Vovk profilna slika
Letnik:1987 Izpit od:2011 Skrbi za:glasbo Naj avto:skiro

Rad ima C-mol, kdaj pa tudi A-mol.

Miha Pečoler

Miha Pečoler profilna slika
Letnik:1980 Izpit od:1999 Skrbi za:trženje in marketing oddaje Naj avto:mclaren P1

Miha je v avtomobilizmu tako ali drugače že 25 let. 2012 je prevzel krmilo marketinga pri oddaji Volan. Od takrat je skupaj z izkušeno ekipo izpeljal že marsikateri projekt, še več pa jih bo sledilo.