Velikokrat poslušamo in v bistvu tudi sami govorimo o tem, kako so hibridi le za mesta. Res je, baterija se prehitro izprazni na avtocesti, zato je tam bolj smiseln pogon na gorivo. Pri nekaterih avtih se zato strošek na daljših poteh hitro poveča, pri BMWjevem 330e iPerformance pa niti tam poraba za samo bencinski motor ni velika. Na daljšem preizkusu je znašala le dobrih 6 litrov na 100 kilometrov s samodejnim menjalnikom, kar je zelo dober rezultat, motorja pa niti slišite ne, ker je tako tih.
Ob prihodu v mesto pa je seveda edino smiselno voziti na elektriko in pri restavraciji ostane le še iskanje primernega električnega priključka, da se baterija nazaj napolni med razvajanjem brbončic. Jure Tomič ima zelo zanimivo ime za svojo restavracijo – Debeluh – slovi pa kot odličen kuhar in somelje. Seveda ni razočaral s svojimi štirimi hodi, sploh s svojo specialiteto – tortico govejega tatarja, gosjih jeter in prepeličjega jajca, ki ga Jure pripravi na zelo zanimiv način, kot lahko vidite v videu zgoraj.
Za začetek je sicer prinesel domačo pašteto iz telečjih ličnic in jeter z govejim karpačom in oljčnim oljem, za glavno jed pa rostbif, prekrit z lardom krškopoljskega prašiča, s pirejem iz krompirja in topinamburja ter priloženim porom, ki ga Jure skuha v sladkem muškatu. Desert je bil zelo okusen borovničev štrudelj v slastni omaki, po katerem slovi tudi pri bližnjih Hrvatih. Alternativni meni za tiste, ki niste ljubitelji mesa, je bila sveža tuna z agrumi, domači rezanci z dimljeno hobotnico in rdečo peso ter brancin z zelenjavo, popraženo z limetinim sokom ter pirejem krompirja in topinamburja. 38 evrov stane takšen meni pri Debeluhu, ki že 13 let navdušuje jedce z obeh strani meje.